Prehrana – sodobna priprava hrane

Predmet lahko izberejo učenci v 7. razredu.

Število ur/leto: 35
Število ur/teden: 1 ali (ur/2 tedna: 2)

Učni pripomočki, ki jih bodo učenci potrebovali pri pouku:

  • učbenik,
  • delovni zvezek,
  • veliki črtani zvezek,
  • predpasnik.

CILJI:
Učenci:

  • razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja;
  • nadgrajujejo vsebine, ki so jih pridobili pri rednem predmetu Gospodinjstvo;
  • poglabljajo znanja predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih šolah.

OCENJEVANJE: Predmet se ocenjuje s številčnimi ocenami od 1 do 5.

Posebnosti predmeta: Učenci se pri praktičnem delu delijo v skupine (12-15 učencev), finančna sredstva za živila (delno šola, delno starši).

Morebitni stroški: 7€