Predmet lahko izberejo učenci v 7. razredu.
Število ur/leto: 35
Število ur/teden: 1 ali (ur/2 tedna: 2)
Učni pripomočki, ki jih bodo učenci potrebovali pri pouku:
- učbenik,
- delovni zvezek,
- veliki črtani zvezek,
- predpasnik.
CILJI:
Učenci:
- razvijajo sposobnosti uporabe, povezovanja in tvornega mišljenja za preudarno odločanje o lastni prehrani predvsem v smislu zagotavljanja zdravja;
- nadgrajujejo vsebine, ki so jih pridobili pri rednem predmetu Gospodinjstvo;
- poglabljajo znanja predvsem v smislu usmerjanja v nadaljnje šolanje na agroživilskih, gostinsko-turističnih šolah.
OCENJEVANJE: Predmet se ocenjuje s številčnimi ocenami od 1 do 5.
Posebnosti predmeta: Učenci se pri praktičnem delu delijo v skupine (12-15 učencev), finančna sredstva za živila (delno šola, delno starši).
Morebitni stroški: 7€